Emelie Ström

Emelie heter jag och har ett väldigt stort hundintresse. Man kan säga att jag praktiskt taget är född i valplådan då det i familjen fanns både newfoundlandshund som min mamma då födde upp, och tysk schäferhund som min pappa hade som tjänstehund. Uppfödningen fortsatte i familjen, men då främst schäfer. 
Efter några års uppehåll från hundar för mig, kom år 2000 en blandras mellan american bulldog/rottweiler vid namn Zeroh som förändrade allt. Där någonstans lärde jag känna Irene. Jag var bara 12 år gammal men han blev startskottet till mitt verkliga intresse för hund och hundträning. Tyvärr blev Zeroh bara 8 år då han gick bort i cancer.

Många hundar har därefter passerat hos oss, allt ifrån schäfer, franska bulldoggar, boerboel, jack russel terrier, och sist men inte minst min fina blandras Esther som var min räddning under en tuff period i livet. Esther och jag tränade allt möjligt: kättingdrag, rallylydnad och nosework, men det hon älskade mest var att få följa med på alla typer av kurser. Hon var verkligen som en klippa i alla typer av träningssituationer och lärde mig massor. Tyvärr lämnade hon jordelivet hastigt vid endast 2 års ålder på grund av allt för dåliga leder.
Jag älskar hundar av kamphundstyp men in i mitt liv kom en liten welsh springerspanieltjej vid namn Zpirah  och tanken är att vi ska träna (och kanske tävla) rallylydnad, lydnad, weightpull och spår.
Jag har haft möjligheten att praktisera på alla Irenes kurser under flera år. Nyttigt och framförallt så lärorikt! Praktikperioden har visat mig hur många som behöver hjälp, både i 2- och 4-bent format och kände att det här verkligen är något jag vill hålla på med –  Att hjälpa hund och hundägare att lyckas i sin relation i vardagen och att kunna hjälpa till och bidra med verktyg på vägen. Så sommaren 2019 gick jag utbildningen Hundägarstödjare – Problemhundar hos HUNDutbildningsgruppen. Senare 2019 gick jag en Beteendeanalyskurs för Eva Bertilsson, 2020 vart det Inlärningspsykologi för Anders Hallgren, och en utbildning hos HUNDutbildningsgruppen som inriktade in sig på explosiva hundar. 2021 gick jag min Rallylydnadsinstruktörs utbildning. Tanken är att jag ska fortsätta att utbilda och utveckla mig så att jag kan bli en bra coach för hund och hundägare.

– Praktik på Hundläroverket 2017-2020
– Diplomerad Hundägarstödjare Problemhund, HUNDutbildningsgruppen (2019)
– Beteendeanalys, Eva Bertilsson (2019)
– Inlärningspsykologi, Anders Hallgren (2020)
– Explosiva Hundar, HUNDutbildningsgruppen (2020)
– Rallylydnadsinstruktör (2021)

%d