Information till dig som bokat Hundgymmet

Här gäller både sunt förnuft och vett & etikett. Det allra mest basala har vi skrivit ned för ordningens skull.
Du ansvarar själv för din hunds säkerhet under träningen. Om du är osäker på hur du kan utveckla din träning kan du kontakta oss för tips och råd.
Uppstår eller upptäcker du skador på utrustningen? Kontakta oss omgående så att vi kan åtgärda.

Till gymintroduktion behöver du ta med dig gott godis, kampleksak, Y-sele, ev cykelhjälm och hundskor. Saknar du något i utrustningsväg löser vi ofta det på plats.


Här följer en lättare beskrivning för att göra träningen smidig och behaglig! 

  • Använd koden du fått (vid bokning av tid för egen träning)  till ytterdörren. Den yttre av dörrarna kan du ställa upp med skjutregeln. Stäng och lås om dig (*) om du är ensam kvar då du går.
  • Det råder gräns för ytterskor innanför dörren och likaså för smutsiga tassar. Tasshandduk hittar du till vänster då du kommer in. 
  • Gymmets matta är känslig för vassa klor, var rädd om den och se till att din hund inte drar sig fram med klorna i mattan. Har du en hanhund önskar vi att du använder kisskydd som du hittar till vänster om dörren till gymmet. Har du en löptik behöver hon bära trosor. Rasta din hund ordentligt före ni gymmar så slipper den bli nödig under träningen. 
  • Lås gymdörren om dig så får du och din hund träna ifred och slipper att någon kommer in oanmäld. 
  • Tänk på att städa efter dig och att vara klar och då din tid är ute. Sopborste hittar du i entrén, desinfektionsmedel samt pissoff i sprayflaskor på svarta hyllan.
  • Du kan tillfälligt ändra temperaturen på luftvärmepumpen med fjärrkontrollen på väggen. Kom bara ihåg att ställa tillbaka.

 
Balansbollar
Om din hund har vassa klor eller behöver extra stöd, använder du en av filtarna (finns med gummerad sida för extra grepp) eller skor (finns på svarta hyllan) på din hund. Pump finns på svarta hyllan.
 
Springpole
Använd eget bitmaterial, av smittskyddsskäl. Gärna skor på baktassarna för att inte slita på varken trampdynor eller matta.
 
Weightpull/kättingdrag
Kätting finns utomhus, på kortsidan av byggnaden. Häng tillbaka kättingen i sin ring, vid rätt viktskylt. Våg finns under taket vid husknuten. 
Blir selen blöt torkar du den i torkskåpet
 
Cavaletti
Koner och hinderstöd finns på vita hyllan.
 
Millar
Meddela om millarna glider trögt, så smörjer vi. 
 
Löpband
Starta genom att slå till strömbrytaren och därefter välja hastighet. Lutning går att ställa på det stora bandet. Om bandet inte skulle starta kan det bero på att panikbrytaren i snöret inte sitter på plats.
Träning på löpbandet får många hundar bajsnödiga. Om olyckan, trots rastning, är framme tar du tidningspappret och slänger papper och bajs utomhus i komposten. 
Stäng av löpbandet på strömbrytaren då ni är klara.
 
Klövjor 
Vikter i påsarna väger 500g. Extra vikter finns längst ned på svarta hyllan.
 
Vikthalsband och manschetter
Finns på svarta hyllan. Gamla mynt som vikt till manschetterna finns i burken.
1-krona: 7 gram
5-krona: 10 gram
 
Cykel 
Cykel med dragstång samt dubbelsidig springer finns på kortsidan av byggnaden. Det finns många fina grusvägar både inåt land och i naturreservatet.
 
Minigym
Beskrivning av övningar finns inom glas och ram. Passa på att träna själv så länge som din hund kämpar på! 
 
Lycka till med träningen!

Schema: Kursen ges som helgkurs, lördag kl 10-17, söndag kl 10-15.

%d