Agility

Tävlingsformen agility är en fartfylld sport som handlar om att tillsammans med sin hund, ta sig runt en bana så felfritt som möjligt och dessutom på kortast möjliga tid. Banan består av bland annat hopphinder, olika typer av tunnlar, balanshinder som t.ex gunga och slalom. Agility är till för alla och kan utövas på många olika nivåer, som en rolig aktivitet tillsammans med sin hund och för den ambitiöse att ta sig vidare och få meriter på tävlingsbanorna. När agility utövas på bästa sätt är det en uppvisning i avancerat samarbete mellan hund och förare!

Agility, förberedande

Under denna kurs går vi igenom olika grunder för att förbereda dig och din hund inför era framtida agilityäventyr. Vi kommer inte jobba med några agilityhinder förutom tunnel under kursen. Övningarna vi kommer att göra är framtagna för att stärka er relation, lära hunden att tycka om olika underlag och konstiga ljud. Denna kurs passar alltså utmärkt för alla som vill vänja sin hund vid olika saker och lära sig roliga övningar, inte bara den blivande agilityhunden.

Syftet med kursen är att förbereda hunden för alla konstigheter den kommer utsättas för på agilityplanen. Vi kommer lära hunden tycka om konstiga ljud, rörliga underlag, gå under, över och mellan saker. Vi går igenom belöningsutvecklande övningar, övningar som förbereder hunden för att jobba på lite avstånd från dig, övningar som främjar samarbete och övningar som t.ex. tasstarget för att förbereda hunden för blivande kontaktfältsträning.

Kursen riktar sig mot unghundar från 4 månader och uppåt. Hunden bör ha gått en valpkurs innan denna kurs, i övrigt behövs inga förkunskaper.

Till kursstarten behöver du ta med gott godis, leksak, lina och en filt/ bur din hund kan vila på mellan övningarna. Du kan också ha användning av en skål eller liknande för att placera extern belöning och vatten i till din hund. Om du har en klicker kan du få stor nytta av den under kursen. Löptikar är tillåtna, med byxa på inomhus under teori.

Instruktör: Adina Bielk

Schema: Kursen omfattar 4 lektioner à 2 timmar. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Går även att boka som privatträning under 4 lektioner x 1h.

INPLANERADE STARTER:
Agility förberedandekurs start lö 11/2 kl 14 (Adina)

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du även längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Max 4 hundar/grupp.
Anmälan längst ned på sidan.

Agility, grundkurs

Detta är grundkursen för dig som vill lära dig och din hund grunderna i agility, som aktivering eller som momentinlärning inför tävling! Vi lägger fokus på att hundarna ska komma en bra bit i inlärningen av tunnel, hopphinder, långhopp och slalom. Under kursens gång kommer vi också att lägga grunden för inlärning av balanshindren. Du lär dig styra hunden mellan olika lätta hinderkombinationer samt uppvärmning och nedvarvning av din hund på ett bra sätt.

Till kursstarten behöver du ta med godis, leksak och lina. Du kan också ha användning av en skål eller liknande för att placera extern belöning och vatten i till din hund. Om du tidigare klickertränat kan du få stor nytta av tasstarget.
Tänk på att agilityträning medför en skaderisk. Hund som har problem med höfter, armbågar etc bör inte träna agility. Rådgör med din veterinär om du är osäker! Din hund ska också ha vuxit klart. Lämplig lägsta ålder är 12-18 månader beroende på ras. Löptikar är tillåtna, med byxa på inomhus under teori.

Instruktör: Adina Bielk

Schema: Kurssstarter kväll omfattar 6 lektioner à 2 timmar. Kursstarter helg omfattar 4 lektioner á 3 timmar. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Teori samt videomaterial ges digitalt. Går även att boka som privatträning under 6 lektioner x 1h. Du som går kurs har givetvis möjlighet att komma och träna mellan lektionerna. Under övriga delar av träningssäsongen kan du hyra träningsplanen.

INPLANERADE STARTER:
Agility grundkurs start lö 7/5 kl 10 (Adina)

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du även längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Max 4 hundar/grupp.
Anmälan längst ned på sidan.

Agility, fortsättningskurs

Under denna kurs tränar vi vidare på grundfärdigheterna från nybörjarkursen. Vi kommer bland annat att fokusera mer på de olika handlingsteknikerna som blindbyten och bakombyten. Vi kommer lära in gungan och träna vidare på balanshinder och slalom, lär hunden att ta hinder från baksidan och att svänga tajt.

Förkunskaper: Hunden ska kunna hoppa över hinder och ta tunnlar självständigt samt klarar av lättare kombinationer med dessa hinder.

Till kursstarten behöver du ta med godis, leksak och lina. Du kan också ha användning av en skål eller liknande för att placera extern belöning och vatten i till din hund. Om du tidigare klickertränat kan du få stor nytta av tasstarget.

Tänk på att agilityträning medför en skaderisk. Hund som har problem med höfter, armbågar etc bör inte träna agility. Rådgör med din veterinär om du är osäker! Din hund ska också ha vuxit klart. Lämplig lägsta ålder är 12-18 månader beroende på ras. Löptikar är tillåtna, byxa på inomhus under teori.

Instruktör: Adina Bielk

Schema:
Kurssstarter kväll omfattar 6 lektioner à 2 timmar. Kursstarter helg omfattar 4 lektioner á 3 timmar. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Teori samt videomaterial ges digitalt. Går även att boka som privatträning under 6 lektioner x1h. 
Du som går kurs har givetvis möjlighet att komma och träna mellan lektionerna. Under övriga delar av träningssäsongen kan du hyra träningsplanen.

INPLANERADE STARTER:
Skicka intresseanmälan till adina@hundlaroverket.se

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Max 4 hundar/grupp.
Anmälan längst ned på sidan.

Agility, banträningskurs

Detta är en banträningskurs på 4 tillfällen. Varje tillfälle tränar vi på en ny bana som har ett eller två fokusområden. Fokusområden kan vara bakombyten, framförbyten, blindbyten, ta hinder från baksidan, balanshinder mm. Vi skräddarsyr banorna så de passar alla som är med.

Förkunskaper:
Ni bör ha genomfört grund och fortsättningskurs i agility eller ha motsvarande kunskaper.

Till kursstarten behöver du ta med gott godis, leksak skål och vatten till din hund samt vatten till dig själv. Om din hund är bekväm med att vila i bur mellan passen kan det vara bra att ta med en sådan.

Tänk på att agilityträning medför en skaderisk. Hund som har problem med höfter, armbågar etc bör inte träna agility. Rådgör med din veterinär om du är osäker! Din hund ska också ha vuxit klart. Lämplig lägsta ålder är 12-18 månader beroende på ras. Löptikar är tillåtna, meddela oss om din tik löper.

Instruktör: Adina Bielk

Schema:
Kursen omfattar 4 lektioner à 2 timmar. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges.

INPLANERADE STARTER:
Agility banträningskurs start ons 26/4 kl 19 (Adina)

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du även längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Max 4 hundar/grupp.
Anmälan längst ned på sidan.


Agilityläger

Välkomna till 3 proppfulla dagar med agilityträning och teori kring detsamma! Lägret riktar sig till ekipage som har gått en agility-grundkurs eller har motsvarande kunskaper och till ekipage upp till klass 1- 2 nivå. Varje ekipage kommer jobba individuellt så det spelar inte så stor roll exakt hur långt ni kommit i er agilityträning.

Under dessa dagar kommer vi jobba med teknikövningar på hopphinder, slalom och kontaktfältshinder samt köra banträning med teman hindersug, olika byten, effektivisera vår banvandring och identifiera eventuella svårigheter i banan.

Vi kommer ha teori/ clinics där vi går igenom olika teman som t.ex. fysträning för en allsidigt stark hund, här kommer vi bl.a. att gå igenom balansträning och kika på specifika balansövningar för just agilityhunden. Det kommer även finnas möjlighet att prova på några andra träningsformer. 

Dag 1, kl 14 – 21 (Paus 1h)
Dag 2, kl 10 – 17.00 (Lunch 1h)
Dag 3, kl 10 – 17.00 (Lunch 1h)

Förkunskaper: Deltagande ekipage bör ha genomfört agility-grundkurs eller ha motsvarande kunskaper. 

Lämplig lägsta ålder för hunden är 12-18 månader beroende på ras. Löptikar är tillåtna, meddela oss om din tik löper.  

Till kursstarten behöver du ta med gott godis, leksak, skål och vatten till din hund samt vatten till dig själv. Om din hund är bekväm med att vila i bur mellan passen kan det vara bra att ta med en sådan.  

Instruktör: Adina Bielk 

INPLANERADE STARTER:
Fredag 7 juli – söndag 9 juli

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Max 4 deltagande ekipage


Agility, tematillfällen

Prova på agility
2 h, max 4 deltagare, 400kr/ pers
Vill du veta mer om vad agility går ut på och testa om sporten är nåt för dig och din hund? Välkommen att bekanta er med världens roligaste hundsport! Vi låter hunden prva gå genom tunnel, hoppa och klättra över hinder. Deltagande hund bör vara minst 12 månader.
Tillfällen:
Fler tillfällen kommer under vårterminen. Gör en intresseanmälan på adina@hundlaroverket.se

Agility – Träna på att tävla
ca 2h, max 8 deltagare, 300kr/ pers
På det här träningstillfället går vi igenom allt man behöver tänka på inför sin första agilitytävling. Vad man ska tänka på när man anmäler sig, vad man behöver ha med sig till tävlingsplatsen, vilka rutiner som gäller på tävlingsplatsen osv. Efter vår inledande teori, då vi även bestämmer startordningen, har alla deltagare 8 min på sig att banvandra på den färdigt uppbyggda banan. Banan kommer hålla klass 1 nivå och vara en hoppbana. När alla deltagare kört varsitt lopp går vi tillsammans igenom banan och ser om vi kan hitta några förbättringspotential från första rundan. Sedan får alla springa banan en gång till.
Tillfällen:
Gör en intresseanmälan på adina@hundlaroverket.se

Behöver du hjälp med din bokning? Vi kan boka in dig manuellt om så önskas. 
Vi erbjuder även manuell faktura och swish som förskottsbetalning mot en administrativ avgift. Mejla oss dina önskemål! 

%d bloggare gillar detta: