Agility

Tävlingsformen agility är en fartfylld sport som handlar om att tillsammans med sin hund, ta sig runt en bana så felfritt som möjligt och dessutom på kortast möjliga tid. Banan består av bland annat hopphinder, olika typer av tunnlar, balanshinder som t.ex gunga och slalom. Agility är till för alla och kan utövas på många olika nivåer, som en rolig aktivitet tillsammans med sin hund och för den ambitiöse att ta sig vidare och få meriter på tävlingsbanorna. När agility utövas på bästa sätt är det en uppvisning i avancerat samarbete mellan hund och förare!

Agility, förberedande

Under denna kurs går vi igenom olika grunder för att förbereda dig och din hund inför era framtida agilityäventyr. Vi kommer inte jobba med några agilityhinder förutom tunnel under kursen. Övningarna vi kommer att göra är framtagna för att stärka er relation, lära hunden att tycka om olika underlag och konstiga ljud. Denna kurs passar alltså utmärkt för alla som vill vänja sin hund vid olika saker och lära sig roliga övningar, inte bara den blivande agilityhunden.

Syftet med kursen är att förbereda hunden för alla konstigheter den kommer utsättas för på agilityplanen. Vi kommer lära hunden tycka om konstiga ljud, rörliga underlag, gå under, över och mellan saker. Vi går igenom belöningsutvecklande övningar, övningar som förbereder hunden för att jobba på lite avstånd från dig, övningar som främjar samarbete och övningar som t.ex. tasstarget för att förbereda hunden för blivande kontaktfältsträning.

Kursen riktar sig mot unghundar från 4 månader och uppåt. Hunden bör ha gått en valpkurs innan denna kurs, i övrigt behövs inga förkunskaper.

Till kursstarten behöver du ta med gott godis, leksak, lina och en filt/ bur din hund kan vila på mellan övningarna. Du kan också ha användning av en skål eller liknande för att placera extern belöning och vatten i till din hund. Om du har en klicker kan du få stor nytta av den under kursen. Löptikar är tillåtna, med byxa på inomhus under teori.

Instruktör: Adina Bielk

Schema: Kursen omfattar 4 lektioner à 2 timmar. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Går även att boka som privatträning under 4 lektioner x 1h.

Kursstarter:
Tisdag 14/9 kl 19-21 (Övriga lektioner under kursen är kl 19-21 den 28/9, 12/10 och 26/10)

Max 4 hundar/grupp.
Anmälan längst ned på sidan.

Agility, grundkurs

Detta är grundkursen för dig som vill lära dig och din hund grunderna i agility, som aktivering eller som momentinlärning inför tävling! Vi lägger fokus på att hundarna ska komma en bra bit i inlärningen av tunnel, hopphinder, långhopp och slalom. Under kursens gång kommer vi också att lägga grunden för inlärning av balanshindren. Du lär dig styra hunden mellan olika lätta hinderkombinationer samt uppvärmning och nedvarvning av din hund på ett bra sätt.

Till kursstarten behöver du ta med godis, leksak och lina. Du kan också ha användning av en skål eller liknande för att placera extern belöning och vatten i till din hund. Om du tidigare klickertränat kan du få stor nytta av tasstarget.
Tänk på att agilityträning medför en skaderisk. Hund som har problem med höfter, armbågar etc bör inte träna agility. Rådgör med din veterinär om du är osäker! Din hund ska också ha vuxit klart. Lämplig lägsta ålder är 12-18 månader beroende på ras. Löptikar är tillåtna, med byxa på inomhus under teori.

Instruktör: Adina Bielk

Schema: Kursen omfattar 4 lektioner à 3 timmar. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Teori samt videomaterial ges digitalt. Går även att boka som privatträning under 6 lektioner x 1h. Du som går kurs har givetvis möjlighet att komma och träna mellan lektionerna. Under övriga delar av träningssäsongen kan du hyra träningsplanen.

Kursstarter:
Lö 21/8 kl 10-13. (Övriga lektioner under kursen är kl 10-13 den 4/9, 18/9 och 2/10)

Max 4 hundar/grupp.
Anmälan längst ned på sidan.

Agility, fortsättningskurs

Under denna kurs tränar vi vidare på grundfärdigheterna från nybörjarkursen. Vi kommer bland annat att fokusera mer på de olika handlingsteknikerna som blindbyten och bakombyten. Vi kommer lära in gungan och träna vidare på balanshinder och slalom, lär hunden att ta hinder från baksidan och att svänga tajt.

Förkunskaper: Hunden ska kunna hoppa över hinder och ta tunnlar självständigt samt klarar av lättare kombinationer med dessa hinder.

Till kursstarten behöver du ta med godis, leksak och lina. Du kan också ha användning av en skål eller liknande för att placera extern belöning och vatten i till din hund. Om du tidigare klickertränat kan du få stor nytta av tasstarget.

Tänk på att agilityträning medför en skaderisk. Hund som har problem med höfter, armbågar etc bör inte träna agility. Rådgör med din veterinär om du är osäker! Din hund ska också ha vuxit klart. Lämplig lägsta ålder är 12-18 månader beroende på ras. Löptikar är tillåtna, byxa på inomhus under teori.

Instruktör: Adina Bielk

Schema:
Kursen omfattar 6 lektioner à 2 timmar. Lektion ges varje vecka om inget annat anges. Teori samt videomaterial ges digitalt. Går även att boka som privatträning under 6 lektioner x1h. 
Du som går kurs har givetvis möjlighet att komma och träna mellan lektionerna. Under övriga delar av träningssäsongen kan du hyra träningsplanen.

Kursstarter:
To 26/8 kl19-21 (Övriga lektioner under kursen är kl 19-21 den 2/9, 9/9, 16/9, 23/9, 30/9)

Max 4 hundar/grupp.
Anmälan längst ned på sidan.

Agility, träningstillfällen

Välkommen till våra tematillfällen i agility! 

På dessa agilitytillfällen med olika teman, tränar vi i en liten grupp med max 4 personer. Du anmäler dig till det/ de tillfällen du är intresserad av.

Prova på agility
2 h, max 4 deltagare, 400kr/ pers
Vill du veta mer om vad agility går ut på och testa om sporten är nåt för dig och din hund? Välkommen att bekanta er med världens roligaste hundsport! Vi låter hunden prva gå genom tunnel, hoppa och klättra över hinder. Deltagande hund bör vara minst 12 månader.
Tillfällen:
Kommer under våren 2022. Gör en intresseanmälan på adina@hundlaroverket.se

Agility Grundträning – Grundträning av kontaktfält och slalom
2h, max 4 deltagare, 400kr/ pers.
Vi tränar på kontaktfält och slalom. Du bör ha påbörjat kontaktfälts- och slalomträningen
tidigare. Vi utgår från var ni är i träningen just nu och jobbar vidare. Vi
använder oss av så kallade stoppande kontaktfält, även kallat ”två på två av”-metoden.
Deltagande hund ska vara minst 12 månader.
Tillfällen:
Nya datum kommer, intresseanmälan till adina@hundlaroverket.se

Agility Handling – Grundträning av byten
2 h, max 4 deltagare, 400kr/ pers
Vi tränar på grunderna i framförbyte, blindbyte och bakombyte i en kort hinderkombination av hopphinder och tunnel. Du bestämmer själv vilket byte du vill lägga mest fokus på. Ett ekipage åt gången tränar. Hunden bör klara av kombinationer av 3 hinder. Deltagande hund ska vara minst 12 månader.
Tillfällen:
Nya datum kommer, intresseanmälan till adina@hundlaroverket.se

Agility Banträning – med fokus på handling
2 h, max 4 deltagare, 400kr/ pers
Vi tränar på en bana som kan innehålla alla hinder förutom kontaktfält och slalom, ca 12-17 passager. Hunden bör klara av kombinationer av 4-6 hinder. Deltagande hund ska vara minst 12 månader.
Tillfällen:
Nya datum kommer, intresseanmälan till adina@hundlaroverket.se

Agility – Hoppteknik
2 h, max 4 deltagare, 400kr/ pers
Vi låter hundarna göra olika övningar som hjälper dem hitta mekaniken i ett effektivt och skonsamt hopp. Hundens självförtroende i hoppandet stärks och hunden lär sig det effektivaste sättet att ta sig mellan hinder. Övningarna hjälper till att minska eventuell osäkerhet och ger hunden bättre förutsättningar att bedöma avstånd. Vi lär oss också att träna hundens hoppmuskler på rätt sätt för att få mer kraft i hoppet. Eftersom det är fysiskt krävande övningar för hunden ska deltagande hund vara minst 18 månader.
Tillfällen:
Nya datum kommer, intresseanmälan till adina@hundlaroverket.se

Agility – Träna på att tävla
ca 2h, max 8 deltagare, 300kr/ pers
På det här träningstillfället går vi igenom allt man behöver tänka på inför sin första agilitytävling. Vad man ska tänka på när man anmäler sig, vad man behöver ha med sig till tävlingsplatsen, vilka rutiner som gäller på tävlingsplatsen osv. Efter vår inledande teori, då vi även bestämmer startordningen, har alla deltagare 8 min på sig att banvandra på den färdigt uppbyggda banan. Banan kommer hålla klass 1 nivå och vara en hoppbana. När alla deltagare kört varsitt lopp går vi tillsammans igenom banan och ser om vi kan hitta några förbättringspotential från första rundan. Sedan får alla springa banan en gång till.
Tillfällen:
Gör en intresseanmälan på adina@hundlaroverket.se

%d bloggare gillar detta: