Joakim Fischer-Holmström

Jag har växt upp med katter som husdjur, hundar har bara funnits på nära håll inom släkten. Tanken på att ha fanns inte förrän vi (jag och min fru) av en slump på midsommarafton 2013 träffade Bessie, en tvåårig staffordshire bullterrier-tik. Efter att ha umgåtts med henne hela dagen hade vi plötsligt bestämt oss för att skaffa en staffe.
Det blev en hel del att läsa på om staffar och vi började leta efter en bra uppfödare. Senhösten 2015 så hade vi en valp bokad och på julaftonsmorgon fick vi besked att små staffevalpar tittat ut i världen. I mars 2016 fick vi hämta hem vår lilla Finkel och nu började vår resa tillsammans. Vi började med Valpkurs hos Hundläroverket och fastnade för Hundläroverkets metoder och tänk. Det har blivit fler kurser bl.a Vardagslydnad, Kamphundskurs, Weightpull, Avslappning & Stadga. 
Weightpull var något vi fastnade för! Team Finkel gjorde tävlingsdebut på Majdraget 2019 i Göteborg, en FunPull. Tävlingssäsongen fortlöpte och gav kvalpoäng till SM och EM 2019.


Utöver WP-träningen hänger Finkel också med på en hel del löpturer.  Att motionera tillsammans är något av det roligaste jag vet. Finkel är en fantastisk träningskompis som inte tvekar över att följa med på en löprunda när jag snörar på mig mina löparskor! Jag har själv tränat hela livet i form av olika lagsporter och konditionsträning – senaste 10 åren har jag fokuserat på långdistans/ultralöpning och tränar på en “elitmotionärs”-nivå. Träningsmängden ligger på ca 7-10 mil per vecka som även kompletteras med ett par timmars stycketräning. Jag deltar gärna i marathondistans 42km eller längre: trail-lopp t ex UltraVasan 90km, EcoTrail 80km eller flerdagars-tävlingar i bergsterräng: Mellan 4-7 dagar, ca 40km per dag, t ex GoreTex Trans Alpine Run (över alperna från Tyskland till Italien). Till denna typ av lopp är det viktigt att lägga upp en bra träningsplan med en bra balans av bland annat uthållighet, styrka och återhämtning.
Att träna tillsammans med Finkel har gjort att jag fått upp intresset för friskvård, massage, rehab och hur man lägger upp en bra träningsplan för hund.  Det har även väckt intresset att hjälpa andra hundar och deras ägare och jag har under hösten 2019 påbörjat utbildningar för att kunna erbjuda hundar och hundägare coachning inom fysträning och friskvård.  

UTBILDNING:
– Hundmassage för hemmabruk, Sport Dog Academy (2019)
– Grundutbildning Medicinsk laserbehandling, Human & Djurvård- Irradia AB / Complete Wellness (2019)
– PT-Hund (under utbildning, beräknat klar sommaren 2020) – Agardhs Hundsport
– Diplomerad cirkelträningsledare för hund, Agardhs Hundsport (2020)
– Diplomerad laserterapeut, Complete Wellness Education (2020)

%d