Johan Westerholm

Jag började min husdjurskarriär med katt, troligen för att jag inte fick ha hund för mamma. Katten var en bondkatt vid namn Tusse. Röd och vit, väldigt söt som kattunge. Jag var ju inte så gammal så det här med djur var kanske inte på samma känslomässiga plan som det är nu. Tusse var en hejare på att riva sönder mina fötter under täcket, äta upp mina ostbågar och komma med döda fåglar som han jagat på landet. Stolt som en tupp. Han blev 14år om jag minns rätt, och livet tillsammans med Tusse väckte mitt intresse för djur. Jag ville ha hund!

Min första hund fick vänta då annat kom emellan men när tiden var inne så blev det en rottweiler. “Varför fega?” tänkte jag och ”Hur svårt kan det vara?” var en tanke som hela tiden flög genom huvet. Det blev inte så lätt, Neo blev stor, 56kg och 72cm i mankhöjd. Jag är väldigt glad över att han var en gladlynt och lättsam hund. Det gjorde att jag klarade mig från de bakslag man kan råka ut för som förstagångsägare. 
Neo formade min hundsyn och visade att lojal och trofast kärlek kommer med integritet och kunskap, respekt för individen och ett jävlar anamma. Från båda håll.

Hur många gånger han gått mig på nerverna går inte att räkna, men den glädje och ömhet han visade mig trots mina tillkortakommanden fick mig att förstå vad jag var tvungen att göra. Utveckla mig! 
Neo gjorde att jag träffade min fru, Irene. Han och jag gick kurs och när vi lyckats ta oss igenom hela kursutbudet så blev jag godkänd hos SotiDoris och Zorro. Även Irene fastnade för mig och här står vi nu. Ett antal hundar senare och 2 barn, en liten gård med får, höns och storartade planer för livet.
Jag försöker vidareutbilda mig så gott det går, när mitt fasta jobb tillåter. Jag är aktiv inom företaget men inte lika frekvent på kurserna längre, hjälper till där det behövs och särskilt på de intensivkurser vi har. Nya intressen har också  vuxit fram inom hundträningen genom åren. Jag började träna IPO med Soti då hon var yngre, har tävlat en del tävlingslydnad med både Neo och Gimli, som jag även tävlat weightpull med. I dagsläget blir det fortsatt en del weightpull utöver viltspår och jaktträningen med Lago.

– Grundläggande skyddsträning, IPO & Svenskskydd, Agneta Sivertz (2012-2013)
– Balansbollsutbildning, Eva Hall (2013)- Grönt kort, Svenska Draghundsportförbundet (2014)
– Jägarexamen, Svenska Jägarförbundet (2014)
– Jaktedarutbildning, Svenska Jägarförbundet (2016)
– Figurantutbildning IPO, Alf Jannesson (2017)
– Eftersöksutbildning, Svenska Jägarförbundet (2017)
– Vildsvinsjaktutbildning, Svenska Jägarförbundet (2019)

%d