Nose work

Välkommen till Nose Workens roliga värld! Hundsporten som är till för alla hundar och är lika rolig som användbar. Den försiktiga hunden lär sig att utmana sig själv på ett tryggt och naturligt sätt, den ivriga hunden lär sig att koncentration lönar sig så man inte missar en gömma, den reaktiva hunden får en uppgift som hjälper den att behålla sitt lugn. 

Nose Work är inspirerad av de utmaningar som specialsökshundar och deras förare möter i sitt arbete. Grundtanken med Nose Work är att ge hundar och deras ägare ett roligt och enkelt sätt att aktivera sig tillsammans genom nosarbete. Nose Work bygger på hundens medfödda instinkt att använda sitt luktsinne. Sporten Nose Work går ut på att hunden ska söka efter hydrolat i olika miljöer, doften placeras i skiftande miljöer med varierande svårighetsgrad vilket ger hunden mental och fysisk stimulans.

Nose Work, grundkurs

Under denna kurs väcker vi hundarnas intresse och förståelse för att söka, lär in eukalyptusdoft, tränar på innomhussök och behållarsök. Vi går igenom hur tävling samt doftprov i Nose Work går till och tränar på lättare balansövningar.

Passar hundar från 3 månader och uppåt, inga förkunskaper krävs. I kursavgiften ingår ett litet startkit med några kartonger och eukalyptushydrolat.

Till kursstarten behöver du ta med gott godis och en filt/ bur din hund kan vila på mellan övningarna. Du kan också ha användning av en skål för att ha vatten i till din hund. Om du har en klicker kan du få nytta av den under kursen. Löptikar är tillåtna, med byxa på inomhus och rastas på särskilt angiven plats samt hålls på avstånd från övriga deltagande hundar. Meddela oss om din tik löper!

Instruktör: Adina Bielk

Schema: Kursen omfattar 4 lektioner à 2 timmar. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Går även att boka som privatträning under 3 lektioner x 1,5h.

INPLANERADE STARTER:
Nosework grundkurs start to 24/8 kl 19 (Adina)

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du även längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Max 4 hundar/grupp. 

Anmälan längst ned på sidan.


Nose Work, fortsättningskurs

Under denna kurs bygger vi på hundens tidigare erfarenheter av Nose Work med olika fordonssök och utomhussök på olika platser. Vi går igenom koppelhantering och förbereder hunden att leta doftgömmor i olika höjder. Vi påbörjar även inlärning av lagerblad doften.

Förkunskaper: Deltagande ekipage bör ha gått nose work grundkurs eller ha motsvarande kunskaper.

Till kursstarten behöver du ta med gott godis och en filt/ bur din hund kan vila på mellan övningarna. Ta även gärna med en skål för att ha vatten i till din hund. Om du har en klicker kan du få stor nytta av den under kursen. Löptikar är tillåtna, med byxa på inomhus och utomhus vid aktiva sökmomenten. I övrigt hålls löptiken i bilen eller på angiven plats. Meddela oss om din tik löper!

Instruktör: Adina Bielk

Schema: Kursen omfattar 4 lektioner à 2 timmar. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Går även att boka som privatträning under 3 lektioner x 1,5h.

INPLANERADE STARTER:
Nosework fortsättningskurs start lö 21/10 kl 11 (Adina)

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du även längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Max 4 hundar/grupp. 

Anmälan längst ned på sidan.


Nose Work, träningstillfälle

Välkomna på träningstillfälle i nose work. Vi samlas och går igenom sökövningar som kan bestå av inomhus-, behållar-, utomhus- och fordonssök beroende på väder och vind. Vi kommer förbereda 6 – 8 sökområden per tillfälle.

Vi kommer söka på doften eukalyptus och ni kan välja mellan känd eller okänd gömma.

Förkunskaper: Deltagande hund bör ha gått minst nosework grundkurs eller ha motsvarande kunskaper dvs den ska känna igen eukalyptusdoft och kunna söka efter denna.

Till träningstillfället behöver du ta med gott godis och er vanliga sökutrustning som sele, koppel, halsband ni brukar använda vid nosework träning. Löptikar är tillåtna med strikta förhållningsregler. Löptikar gör sina sök sist på varje område och hålls i bilen mellan söken. Löptiken ska bära byxa inomhus och utomhus vid sökmomenten. Rastning av löptikar görs på angiven plats, meddela oss om din tik löper!

Instruktör: Adina Bielk

INPLANERADE TILLFÄLLEN:
2023
Nosework träningstillfälle fre 28 april kl 18.30 (Adina)

Aktuella tematillfällen i kronologisk ordning ser du längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Behöver du hjälp med din bokning? Vi kan boka in dig manuellt om så önskas. 
Vi erbjuder även manuell faktura och swish som förskottsbetalning mot en administrativ avgift. Mejla oss dina önskemål! 

%d bloggare gillar detta: