Patric Dolk

Mitt intresse för hundar började i tidig ålder och resulterade i att jag agerade ”hundpromenerare” för vänner och bekantas fyrbeningar. Dessa ögonblick gav mig många och långa promenader där önskan om att en dag få ha en egen hund växte sig större dag för dag. 
Åren gick men jag släppte aldrig tanken om att min dröm en dag skulle bli till verklighet. Av ren nyfikenhet kikade jag in på organisationen Hundar utan Hem som arbetar med att bland annat omplacera hundar. Där såg jag honom, han som jag plötsligt inte kunde släppa tanken på. 
Året var 2011, Pysen, en American Staffordshire terrier vid åldern 9 månader sökte nu ett akut hem. Läget var brådskande och problematiken kring hans förflutna gjordes tydlig för oss (mig och min fru) utifrån den beskrivande texten. Vi diskuterade för och nackdelar samt hur våra förutsättningar såg ut för att kunna hjälpa denna själ till ett värdigt liv. Vi kom fram till att vi var de rätta för honom och skickade omedelbart in en intresseanmälan. Kort därefter blev vi kontaktade och fick frågan om när vi hade möjlighet att hälsa på honom i jourhemmet där han befann sig. Ivriga och lyckliga som vi var satte vi oss omedelbart i bilen för att hälsa på vår efterlängtade familjemedlem. 

Pysen hade ett problematiskt förflutet som påverkade hela hans beteende. Vid den tidpunkten såg vi bara en fantastisk liten kille, med sin enorma glädje mot oss och andra människor. Men, det visade sig att det här skulle komma att bli en större prövning än vad vi någonsin hade kunnat föreställa oss. Det var med den här bakgrunden, som gjorde att våra vägar korsades med Hundläroverket. 
Vi anmälde oss till flera kurser samt privatträning tillsammans med Irene Westerholm. Tack vare det gavs nya perspektiv på hur vi skulle kämpa oss vidare. 
Tyvärr, efter många år av gedigna satsningar fick Pysen, för sitt eget bästa, somna in den 15 maj 2014. Sorgen är evig, när man förlorat sin bästa vän och det tog många år innan vi ens kunde tänka tanken om att öppna upp våra hjärtan för en annan fyrbening. 
Men det var precis då, vid rätt tillfälle och rätt tidpunkt som Asker, amerikansk pitbull terrier, uppfödd av Irene och Johan, kom in i våra liv. Asker är en riktig mjukis i ett hårt fodral som älskar att till vardags hänga med sin familj på alla deras upptåg på hav liksom land.  
Som komplement till den vardagliga WP träningen sker varierande fysisk träning där Asker får glänsa med sin styrka både mentalt och fysiskt.
Asker har visat sig både älska och vara duktig på nosework. Detta håller sig för tillfället på en vardaglig nivå med eventuella planer på högre satsningar än så.
Asker tog sitt första steg ut i WP-världen sommaren 2019. Detta ledde till flera pallplatser, bland annat 3:e plats på SM och som kronan på verket utsågs Asker till årets rookie.

Arbetet med millarna började med att jag ville bygga en till Asker, sagt och gjort så var prototyp 1 klar, den följdes av några stycken till där vi provade oss fram med olika material och modeller tillsammans Asker och jag, tills vi kände oss helt nöjda – PA Mills var fött. Varmt välkomna att beställa din personliga mill idag!


%d