Privatträning, rådgivning och beteendeutredning

Om kurstiderna inte passar eller du behöver extra hjälp med din hund, kan enskilda träffar vara det bästa. Vi bokar in teori, praktik eller båda delar, och lägger upp träningen så att det passar dig och din hund. Välj mellan enskilda tider, paketpris eller heldagsträning, beteendeutredning eller privatträning. Träningen kan utföras på plats eller via ZOOM. Det som passar er bäst, helt enkelt!

etolog

Privatträning för etolog
Etolog Irene kan hjälpa dig och din hund på ett djupare plan, och se till att ni får en långsiktig plan för er träning. Du kan även boka tid hos kollegorna Adina Bielk och Emelie Ström – och om du är osäker på hos vem, är du välkommen att skicka ett mejl till oss så hjälper vi dig!

Privatträning
Vill du komma igång med valpens träning innan valpkursen börjar? Eller har du svårt att boka upp dig för en kurs i grupp en speciell veckodag? Eller vill du att träningen ska kunna fokusera enbart på just er? Då är privatträning det bästa alternativet! Våra kurser kan bokas in privat under 3 eller 4 lektioner – vi följer då kursens schema och du får tillgång till kursmaterialet online. Vill du kunna välja fritt vad som tränas kan du istället boka in enskilda lektioner eller paket om 4 eller 10 lektioner. Dessa är också lämpliga för dig som bokar in uppföljning efter beteendeutredning. I privatträning ingår enklare journalföring men ingen support mellan lektionstillfällen. 

Beteendeutredning
Har din hund utvecklat beteenden som hindrar den från att må bra, som ni behöver förändra? Beteenden som du inte vet orsaken till?
När en hund utvecklar ett problembeteende krävs det ofta många förändringar i hundens vardag för att komma till rätta med problemet. I varje enskilt fall måste vi se till hundens hela livssituation och dess relation till ägaren.
Vi jobbar efter en holistisk syn på hunden, där vi aldrig enbart behandlar de symptom hunden uppvisar, utan försöker se till helheten där även du som hundägare ingår. Det innebär i praktiken att en hund som uppvisar t ex återkommande rädsla eller aggressivitet ofta har en bakomliggande orsak vilken ger dessa symptom. Genom att komma åt och eliminera denna (smärta, stress etc.) kan man tillsammans med träning ge hunden ett bättre liv tillsammans med sin människa.
Utgångsmodellen kallas LIMA (Least Intrusive, Minimally Aversive) och innebär att beteendeförändring i första hand åstadkoms genom att tillse att hunden har sina grundläggande behov tillgodosedda. Är inte de tillräckligt, ses hundens levnadsmiljö över för att möjliggöra att hunden har förutsättningar att bete sig optimalt. Först därefter tränas själva beteendet, som många gånger eliminerats genom föregående förändringar.
Helhetssynen är viktig då behandling eller träning enbart av symptom inte ger ett hållbart resultat utan i värsta fall kan ge en försämring av hundens tillstånd eller omriktande av beteendet. Vi arbetar tätt tillsammans med veterinär samt andra yrkesprofessionella för att tillsammans ge er de bästa förutsättningarna. Självklart med moderna och för hunden positiva metoder! 

I beteendeutredningen ingår:
– Ett utredningstillfälle om 1,5 h
– En sammanställd bedömning samt individuell träningsplan
– En lektion om 1,5 h där vi följer upp resultatet och tränar praktiskt

Första besöket omfattas av genomgång av ditt inskickade underlag, samt LIMA steg 1 och 2. Besöket leder till att jag kan skriva en bedömning och individuell träningsplan för din hund som du får via mejl, oftast inom några dagar. Vi bokar därefter in tid för besök 2 som omfattas av uppföljning samt praktisk träning. Utöver detta får de flesta beteendeutredningskunder förvänta sig att det behövs mycket mer vägledd träning.

Förberedelser
För att göra det bästa av din privatlektion är det bra om du förbereder dig och din hund. Du kommer behöva gott godis till din hund i olika varianter, en filt till hunden att vila på, gärna något ben eller liknande att tugga på samt en bitvänlig leksak (gärna i snöre/rep).
Mycket träning underlättas om du redan då vi ses första gången har tränat in belöningssignaler samt förberedande övningar – du får tillgång till instruktioner efter din bokning. Du får även en uppsättning med frågor att besvara och får gärna komplettera med filmat material.
Löptikar är tillåtna med byxa på inomhus. Meddela om din tik löper!

Behöver du hjälp med din bokning? Vi kan boka in dig manuellt om så önskas. 
Vi erbjuder även manuell faktura och swish som förskottsbetalning mot en administrativ avgift. Mejla oss dina önskemål! 

%d