Tävlingslydnad

Tävlingslydnaden har sin bakgrund i militärens tidigare flitiga användande av hundar i tjänst. Många av dagens moment fyllde då en praktisk funktion, men idag ska tävlingslydnaden istället vara precis, elegant, snygg och stilren att se på. Under träning och tävling eftersträvas dock fortfarande militärisk precision som ger alla utövare en utmaning såväl under träning som tävling!

Hunden ska läras att utföra ett flertal olika moment både nära föraren och på avstånd, som att hämta föremål och hoppa över hinder. Momenten sker både med och utan koppel vilket gör att vi tränar upp ett starkt samarbetet mellan hund och förare.

Tävlingslydnad, grundkurs

Detta är grundkursen för dig som vill börja med tävlingslydnad. Vi lär hunden greppa föremål, komma in till vår sida, följsamhet och stadga. Allt genom roliga övningar som kommer motivera våra hundar att utföra momenten snabbt, precist och med stor glädje!

Under den här kursen går vi igenom de viktigaste grunderna för tävlingslydnad, olika belöningsformer och påbörjar inlärningen av startklassens olika moment.

Passar hundar som har gått valp/ grundkurs eller har likvärdiga kunskaper sedan tidigare.

Till kursstarten behöver du ta med gott godis, ett par olika leksaker och en filt din hund kan vila på mellan övningarna. Du kan också ha användning av en skål för att ha vatten i till din hund. Om du har en klicker kan du få nytta av den under kursen. Löptikar är tillåtna, med byxa på inomhus och rastas på särskilt angiven plats samt hålls på avstånd från övriga deltagande hundar. Meddela oss om din tik löper!

Instruktör: Adina Bielk

Schema: Kursen omfattar 4 lektioner à 2 timmar. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Går även att boka som privatträning under 3 lektioner x 1,5h.

INPLANERADE STARTER:

  • Tävlingslydnad grundkurs start sö 10/9 kl 14 (Adina)

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du även längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Max 4 hundar/grupp. 

Anmälan längst ned på sidan.


Behöver du hjälp med din bokning? Vi kan boka in dig manuellt om så önskas. 
Vi erbjuder även manuell faktura och swish som förskottsbetalning mot en administrativ avgift. Mejla oss dina önskemål! 

%d