Weightpull & dragweight/kättingdrag

Tävlingsformen weightpull är hundsportens ultimata styrkemätning! Här samlas hundar av olika hundtyper för att mäta sina krafter genom att dra vikter lastade på en vagn. Den vinnande hunden uppvisar – kanske tvärtemot vad man tror – i första hand en okuvlig vilja, men givetvis i kombination med en fulländad fysisk insats. Allt dessutom i ett perfekt samarbete med sin tvåbening. Men även om du kanske inte har ambitioner att tävla med din hund, eller ens träna med vagn – så finns stora fördelar med själva träningen, både fysiskt som mentalt!

Weightpull, grundkurs

Är du nyfiken och vill lära dig mer om weightpull? Har du redan nu ett intresse för att tävla inom sporten? Då erbjuder vi dig den perfekta grundkursen! Under noggrannt upplagt avancemang lär ni er att öka hundens vilja att dra tyngre och förbereder hunden för tävlingsdrag med vagn på tävlingsbanan. All träning är belöningsbaserad!

Sele kan lånas på plats för deltagare som saknar egen (dock beroende på hundens storlek). Egen träning med sele och kätting krävs mellan lektionerna, vilken även den är möjlig att göra hos oss. Lägsta ålder för deltagande hund är 15 månader och känd HD/ED-status önskvärd. Vi rekommenderar även medlemskap i Svenska Weightpullklubben för att stödja sportens utveckling i Sverige.

Instruktörer: Irene & Johan Westerholm

Schema: Kurs med start helgtid omfattar 3 lektioner om 3 timmar, vardagskvällar 4 lektioner om 2 timmar vardera. Teori samt videomaterial ges digitalt. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Går även att boka som privatträning under 3 lektioner.

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du på sidan för hundkurser eller genom att klicka på BOKA längst ned på denna sida.

PLANERADE GRUPPSTARTER 2024:
Weightpullkurs start sö 12/5 kl 14 (Irene)


Max 4 hundar/grupp.
Anmälan längst ned på sidan.

Weightpull, tävlingskurs

Äntligen kommer en kurs för dig som vill förbättra samspelet mellan dig och hunden framför vagnen! Hur kan du få hunden att VILJA dra mer? Motivera hunden att med glädje ta i till sitt yttersta? Hur kan du läsa av din hund så att du inte riskerar att minska motivationen hos den? Här klurar vi ut svaren för varje deltagande hund! 

Under denna kurs får du verktygen till att kunna träna vagnsmomentet helt belöningsbaserat. Vi introducerar start- och stoppknapp i momentet för att ge hunden kontroll och därmed kunna maximera hundens motivation att dra. 
Kursen hålls under en intensivhelg för att även du som har lång resväg ska kunna delta. 
Förkunskap: Du och din hund bör ha vana av att träna framför vagn. Grundläggande övningar ges innan kursstart.

Instruktörer: Irene & Johan Westerholm samt medhjälpare

Max 6 hundar/grupp. Fåtalet platser för övernattning finns på plats, i övrigt rekommenderas närliggande Häringe Slott eller Östnora Camping. 

Denna kurs hålls vid förfrågan! Kontakta oss om du är intresserad!

Weightpull, prova-på

Välkommen till våra prova-på-tillfällen inom weightpull! Vi hjälper dig och din hund att prova kättingdrag – den fantastiska motionsformen som även utgör grunden till träningen av sporten weightpull.

Även om själva motionsmomentet dragweight (kättingdrag) är något som definitivt passar och gagnar de allra flesta hundar, ger våra prova-på-tillfällen både dig och din hund möjlighet att prova på momentet i praktiken. Ni får prova en lånesele (finns för de flesta storlekar av hundar) med lagom vikt och en instruktörsledd introduktion. Vår WP-instruktör hjälper till att ge din hund en positiv upplevelse och svarar på dina frågor. Vill du därefter lära dig mer är du varmt välkommen att delta på vår grundkurs i WP som hålls varje termin.

Max 5 deltagare/tillfälle.

Instruktörer: Johan Westerholm, Emelie Ström, Joakim Fischer-Holmström eller Irene Westerholm

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du på sidan för hundkurser eller genom att klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Behöver du hjälp med din bokning? Vi kan boka in dig manuellt om så önskas. 
Vi erbjuder även manuell faktura och swish som förskottsbetalning mot en administrativ avgift. Mejla oss dina önskemål! 

%d