Hooperssporten

Hundsporten Hoopers går ut på att tillsammans med hunden bemästra en bana bestående av hoops, tunnor, staket och tunnlar. För att klara av utmaningen i banan behövs ett smidigt sammarbete mellan hund och förare. Hunden ska klara av att jobba självständigt på banan, en bit från föraren, samtidigt som den följer dennes instruktioner.

Hoopers, grundkurs

Hundsporten Hoopers kommer ursprungligen från USA och är även känd under namnen Hoopers-Agility eller NADAC Hoppers. I Europa är sporten fortfarande relativt ny och under uppbyggnad. 

Hoopers är en hundsport där ålder, ras och storlek på hunden inte har så stor betydelse. Banorna är designade med mjuka kurvor och det finns inga hopp. Förarens jobb är att guida hunden runt banan genom att vara så still som möjligt, alltså är sporten väldigt inkluderande för både två och fyrbenta.

Kursen riktar sig mot hundar från 1 år och uppåt, inga förkunskaper behövs men det är en fördel om din hund är van att jobba för belöningar.

Under kursen kommer vi gå igenom inlärning av alla de olika hindren i en hoopersbana, med fokus på att hunden lär sig utföra dem korrekt och självständigt. Vi kommer även gå igenom grunderna i distanshandling och lättare hinderkombinationer. 

Till kursstarten behöver du ta med gott godis, leksak (gärna med ett långt snöre), lina och en filt/ bur din hund kan vila på mellan övningarna. Du kan också ha användning av en skål eller liknande för att placera extern belöning och vatten i till din hund. Om du har en klicker kan du få stor nytta av den under kursen. Löptikar är tillåtna, meddela oss om din hund löper.

Instruktör: Adina Bielk

Schema: Kursen omfattar 5 lektioner à 2 timmar. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Går även att boka som privatträning under 3 lektioner x 1,5h.

INPLANERADE STARTER:
Hoopers grundkurs start ons 30/8 kl 19 (Adina)

Aktuella kursstarter i kronologisk ordning ser du även längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Max 4 hundar/grupp. 

Anmälan längst ned på sidan.


Hoopers, träningstävling

Välkomna till träningstävling i hoopers!

Vi kommer köra två olika hoopersbanor inklusive andra chansen på båda. Dvs 4 lopp/ hund. Banorna håller startklass nivå. Det kommer finnas en person på planen som agerar domare.

Upplägg:
Banvandring bana 1, 5 min
5 min till första start
Alla kör 2 lopp var på banan
Banombyggnad
Banvandring bana 2, 5 min
5 min till första start
Alla kör 2 lopp var på banan.

Alla hundar som är över 18 månader är välkomna!

Första banvandring kl 14.30. Hur länge vi håller på beror på antal deltagare.

INPLANERADE TILLFÄLLEN:
2023
Sö 8/10 kl 14.30

Aktuella träningstillfällen i kronologisk ordning ser du även längre ned på startsidan eller klicka på BOKA längst ned på denna sida.

Behöver du hjälp med din bokning? Vi kan boka in dig manuellt om så önskas. 
Vi erbjuder även manuell faktura och swish som förskottsbetalning mot en administrativ avgift. Mejla oss dina önskemål! 

%d bloggare gillar detta: